Produkty regionalne i kreatywność kluczem do zwycięstwa!

17/07/14 Aktualności

Zakończył się I etap konkursu kulinarnego w ramach programu „Gotuj lokalnie”! Do naszej Fundacji wpłynęły w sumie 74 zgłoszenia ze szkół, w których od kwietnia do czerwca odbywały się warsztaty kulinarne. Uczestnicy programu, w 2 osobowych drużynach przygotowali własne receptury na danie główne oraz zimną przekąskę lub deser dla 4 osób. Głównym składnikiem ich propozycji miał być produkt regionalny.

Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wyłoni 10 zespołów, które spotkają się podczas wielkiego finału konkursu w Warszawie, by rywalizować o 5-dniowy kurs w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka.

Wśród jury oceniającego młodych adeptów gotowania podczas wielkiego finału, znajdą się znani kucharze i dziennikarze kulinarni – Marcin Budynek, Jerzy Pasikowski i Tomasz Jakubiak!

Więcej informacji o programie znajduje się tutaj.