Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

Strona główna Aktualności Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych Wytwarzania Serów i Innych Produktów Mleczarskich w Farmerskim Przetwórstwie Mleka

19.05.2017

Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych Wytwarzania Serów i Innych Produktów Mleczarskich w Farmerskim Przetwórstwie Mleka

Zapraszamy do zapoznania się z publikacją pn. „Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych Wytwarzania Serów i Innych Produktów Mleczarskich w Farmerskim Przetwórstwie Mleka". Opracowanie przygotował dr Mirosław Sienkiewicz w ramach Forum Inicjatyw Rozwojowych naszej Fundacji.

 

Poradnik skierowany jest do małych podmiotów działających na rynku spożywczym na niewielką skalę (przetwórstwo farmerskie i rzemieślnicze) i koncentruje się na tych elementach procesu produkcji przetworów mlecznych, które niosą ryzyko zagrożenia zdrowotnego, mogącego negatywnie oddziaływać na bezpieczeństwo konsumentów.

 

Z treścią poradnika można zapoznać się tutaj: Forum Inicjatywy Rozwojowych / Raporty 2017


wróć do aktualności